Zonnepanelen zijn de laatste jaren steeds vaker de oorzaak van brand. Steeds meer Nederlandse verzekeraars willen een bedrijfspand met zonnepanelen daardoor niet verzekeren.

Wat is er aan de hand?

Heb je een bedrijfspand en wil je in het kader van duurzaamheid zonnepanelen op het dak aanbrengen? Mooi plan, maar maak eerst een afspraak met ons. Wanneer de panelen eenmaal liggen, maar niet aan de voorwaarden van de verzekeraar voldoen, loop je de kans met een onverzekerd pand te blijven zitten.

In het kader van duurzaam ondernemerschap kiezen veel bedrijven voor energiebesparende maatregelen. Misschien denk jij er ook over na. Zonnepanelen kunnen een interessante investering zijn; ons land kent veel subsidieregelingen en er is vaak een mooie besparing te realiseren.

Hoge premie

Zonnepanelen zijn de laatste jaren echter ook steeds vaker de oorzaak van brand. Steeds meer Nederlandse verzekeraars willen een bedrijfspand met zonnepanelen daardoor niet verzekeren. Of ze willen het alleen doen tegen een hoge premie of tegen voorwaarden die kostbaar zijn om uit te voeren. Dan gaat het bijvoorbeeld om het aanbrengen van brandwerende dakisolatie. Maar wanneer je als ondernemer eerst een kostbare vervangingsoperatie moet uitvoeren, dan komt de terugverdientijd van de zonnepanelen wel erg ver weg te liggen.

Eerst ons bellen

Als ondernemer doe je er verstandig aan niet alvast te starten met zonnepanelen en pas dan je verzekeraar in te lichten. Je loopt het risico dat de verzekeraar het risico niet wil verzekeren of dure aanvullende maatregelen eist waar je geen rekening mee gehouden hebt. Die situatie wil je niet. Wanneer je in een vroegtijdig stadium bij je ons aanklopt kunnen wij nagaan welke verzekeraar de voor jouw situatie beste condities hanteert en kun je de juiste rekensom en de juiste afweging maken.

Eens praten?

Wees welkom, loop binnen. Of bel voor een adviesgesprek met een deskundig adviseur. Afspreken kan op kantoor, maar ook bij u thuis!

Ja graag